Kaikki jutut

sininenviiva

AMMANN ASFALTTI- JA BETONIASEMAT REALMACHINERYN PORTFOLIOON

ammann-realkuva

RealMachinery Oy:n yhteistyö tiivistyi entisestään Ammannin kanssa. Maxpossa solmitun sopimuksen myötä RealMachinery toimii jatkossa yksinoikeudella tuotteiden Suomen alueen myyntiagenttina.

Myyntitoimintojen lisäksi RealMachineryltä saa asfaltti- ja betoniasemiin liittyvät jälkimarkkinointipalvelut. Nykyaikaiset Ammannin asfaltti- ja betoniasemat sekä niiden varaosapalvelut täydentävät RealMachineryn tuote- ja palveluvalikoimaa entisestään.

Vuonna 2010 perustettu RealMachinery Oy on valtakunnallinen täyden palvelun konetalo, joka myy, vuokraa, huoltaa, korjaa sekä varustelee maanrakennuskoneet jokaiseen käyttötarkoitukseen. Konetaloon kuuluu RealMachineryn lisäksi Dae-Tek Oy, jolla on yli 25 vuoden kokemus konekaupasta ja maahantuonnista. Edustuksiamme ovat Doosan-kaivinkoneet ja -pyöräkuormaajat, Bobcat-kuormaajat ja kaivinkoneet, Mecalac-pyöräkuormaajat sekä Ammann-jyrät ja -tärylätkät. Kaikki maahantuomamme merkit ovat alan ehdotonta huippua ja tarjoavat asiakkaalle erinomaisen ratkaisun maanrakentamisen töihin.

sininenviiva

 

SIEVI CAPITAL OYJ OSTAA ENEMMISTÖN KH-KONEET OY:STÄ,
KH-ENGINEERING OY:STÄ JA EDECO TOOLS OY:STÄ

Sievi Capital Oyj on 31.8.2017 toteutuneella osakekaupalla ostanut KH-Koneet Oy:n, KH-Engineering Oy:n ja Edeco Tools Oy:n koko osakekannat yritysjärjestelyä varten perustetun holdingyhtiön lukuun. Sievi Capitalin omistusosuus uuden konsernin emoyhtiössä on 70 %. Yrityskaupan yhteydessä myyjinä toimineet yrittäjät tekevät takaisinsijoituksen konsernin emoyhtiöön ja jatkavat yhtiöiden operatiivisessa toiminnassa sekä omistajina yhteensä 30 % omistusosuudella. Kauppa tulee voimaan välittömästi. Kaupan jälkeen yrityskokonaisuuden toimitusjohtajana jatkaa Teppo Sakari.

KH-Koneet, KH-Engineering ja Edeco Tools muodostavat merkittävän maanrakennuskoneiden maahantuojan. Ostettavien yhtiöiden keskeiset tunnusluvut 31.12.2016 tilinpäätöksien mukaan olivat seuraavat: KH-Koneet Oy: liikevaihto 38,9 milj. euroa, liikevoitto 3,7 milj. euroa, tilikauden tulos 2,9 milj. euroa, oma pääoma 12,6 milj. euroa ja taseen loppusumma 20,7 milj. euroa. Edeco Tools Oy: liikevaihto 8,4 milj. euroa, liikevoitto 0,8 milj. euroa, tilikauden tulos 0,7 milj. euroa, oma pääoma 3,9 milj. euroa ja taseen loppusumma 5,6 milj. euroa. KH-Engineering Oy: liikevaihto 4,1 milj. euroa, liikevoitto 0,7 milj. euroa, tilikauden tulos 0,6 milj. euroa, oma pääoma 3,9 milj. euroa ja taseen loppusumma 5,4 milj. euroa. Tilikaudella 2016 henkilöstön määrä kaikissa kolmessa yhtiössä oli yhteensä keskimäärin 49 henkilöä. KH-Koneiden ja KH-Engineeringin pääkonttori sijaitsee Klaukkalassa ja Edeco-Toolsin Vantaalla.

Yrityskauppojen kaupan toteutuksen yhteydessä maksettava velaton kauppahinta on yhteensä noin 29 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi kaupan toteuttava holdingyhtiö sitoutuu suorittamaan mahdollista lisäkauppahintaa, enintään 5 miljoonaa euroa, vuoden 2019 aikana. Lopullisen kauppahinnan määräytymiseen vaikuttaa ostettujen yhtiöiden taloudellinen kehitys tilikausina 2017 ja 2018.

Yrityskauppojen jälkeen KH-Koneet, KH-Engineering ja Edeco-Tools muodostavat konsernin, josta tulee osa Sievi Capitalin strategista sijoitusportfoliota. Sievi Capitalin sijoitus yritysjärjestelyä varten perustettuun uuteen yhtiöön on 10,9 miljoonaa euroa. Yrityskaupalla ei ole olennaista välitöntä vaikutusta Sievi Capitalin tulokseen tai omaan pääomaan. Sievi Capital rahoittaa sijoituksensa likvideistä varoistaan ja sijoituksen rahoittamiseksi nostamastaan uudesta 8,5 miljoonan euron lainasta. Laina erääntyy kokonaisuudessaan maksettavaksi 24 kuukauden kuluttua lainan nostosta, ja sen taloudellisena kovenanttina on Sievi Capitalin omavaraisuusaste.

Lisätietoa KH Koneista, KH-Engineeringistä sekä Edeco Toolsista löytyy yhtiöiden internetsivuilta osoitteista: www.kh-koneet.fi ja www.edeco.fi.

sininenviiva

HERRMANS OY AB JA AB A. HÄGGBLOM OY YHTEISTYÖHÖN

Suomalaiset alojensa markkinajohtajat Herrmans Oy Ab ja Ab A. Häggblom Oy ovat sopineet yhteistyöstä NORDIC LIGHTS® -tuotteiden myynnissä ja markkinoinnissa. Häggblom toimii tulevaisuudessa NORDIC LIGHTS® -tuotteiden jälleenmyyjänä maansiirto- ja kaivosasiakkailleen Suomessa ja Ruotsissa. Yritykset ovat myös sopineet pitkäjänteisestä yhteistyöstä kehittää parhaita valaistusratkaisuja asiakkailleen.

Herrmans Oy Ab suunnittelee ja valmistaa innovatiivisia LED-, HID- (Xenon) ja halogeenityövaloja vaativaan maantie- ja maastoalan käyttöön. NORDIC LIGHTS® ‑työvaloja käytetään hankalimmissa ja vaativimmissa työympäristöissä ympäri maailmaa. NORDIC LIGHTS® tarjoaa optimaalisia valaistusratkaisuja, jotka ovat kestävyydeltään ylivertaisia myös kaikkein vaativimmissa käyttökohteissa. ”Tämän yhteistyön myötä, ja yhdistämällä kaksi vahvaa kotimaista brändiä, olen vakuuttunut siitä että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parempaa palvelua ja kokonaisratkaisuja”, toteaa Mattias Wikman, Area Sales Manager.

Ab A. Häggblom Oy on johtava telaketjusovellusten ja erikokoisten kauhojen suunnittelija ja valmistaja sekä niihin liittyvien palveluiden asiantuntija Pohjois-Euroopassa. Yritys tarjoaa lisäksi maansiirtokaluston vara- ja kulutusosat kotimaisen markkinajohtajan laajimmalla valikoimalla ja saatavuudella sekä Suomessa että Ruotsissa. ”Olemme tyytyväisiä nyt alkavaan yhteistyöhön NORDIC LIGHTS® -tuoteperheen parissa. NORDIC LIGHTS® sopii täydellisesti täydentämään Häggblomin valikoimaa, haluamme keskittyä tuoteryhmittäin yhteistyöhön nimenomaan markkinoiden parhaiden sekä laadukkaimpien brändien, tuotteiden ja yritysten kanssa”, sanoo Häggblom Groupin hankintapäällikkö Jukka Oravainen. ”Yhdessä haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat ja luotettavimmat ratkaisut vaatimimpiinkin olosuhteisiin.”

sininenviiva

 

Uusi maahantuoja Case-koneille Suomessa

rentti-NewImporterCASEFinland

Konevuokraamo Rentti (Tracwest Oy) on solminut sopimuksen CNH Industrialin kanssa Case-maarakennuskoneiden maahantuonnista.

”Rentillä on vankka kokemus koneista ja hyvät tekniset tiedot sekä tulevaisuuden suunnitelmat olemassa olevien ja uusien CASE-asiakkaiden tukemiseksi ja CASE-toiminnan vahvistamiseksi Suomessa ”, kertoo CASE-liiketoiminnan johtaja Andrea Rapali.

”Olemme erittäin innoissamme nimityksestä”, kertoo Juha Leivo Tracwest Oy:stä. Casella on laaja tuotevalikoima laadukkaita koneita. ”Voimme luvata sekä uusille että vanhoille Case asiakkaille, että tiimimme tekee kaikkensa asiakkaiden palvelemiseksi Suomessa”, lisää Markus Lehtimäki Tracwest Oy:stä.

 

sininenviiva

Trimble ja Komatsu parantavat monen toimittajan kalustoa käyttävien Earthworks-asiakkaiden laitteiden yhteistoimintaa

Komatsu GCS900 Dual GPS Dozer 002-HR

Trimble (NASDAQ: TRMB) ja Komatsu Ltd. julkistivat tänään parantavansa yhteistyössä asiakkaidensa kykyä siirtää rakennuskohteiden 3D-dataa Komatsun ja Trimblen ohjelmistojen välillä, mikä helpottaa eri toimittajien kaluston hallintaa ja antaa paremman kokonaiskuvan kohteen toiminnoista.

Osana yhteistyötä Trimble ja Komatsu kehittävät ohjelmointirajapintaa (API) ohjelmistoalustojensa välille. Pilvipohjainen Trimble® Connect™ -yhteistyö-ekosysteemi tukee Komatsun KomConnect-alustaa rakennusdatan jakamisessa, mistä voi olla merkittävää hyötyä urakoijille ja projektipäälliköille.

Yhteistyö vastaa asiakkaiden toivomuksiin eri valmistajien konekantojen yhteistoiminnasta ja tukee Japanin i-Construction-aloitetta, joka pyrkii vauhdittamaan innovointia ja mullistamaan tuottavuuden rakennustyömailla tieto- ja viestintätekniikan (ICT) avulla. Sitä tukee Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö.

Trimble Connected Site® -ratkaisut antavat urakoijille kokonaiskuvan kohteen tuottavuudesta, mm. materiaalimäärät ja -liikkeet, volyymit ja tiivistys sekä kaluston ja resurssien hallintatiedot riippumatta koneen merkistä ja mallista. Trimble Connect on yhteistoimintaympäristö, jolla asiakkaat voivat yhdistää ja jakaa dataa monista lähteistä, myös Trimblen ekosysteemin ulkopuolelta.

Komatsu esitteli Japanissa vuonna 2015 SMARTCONSTRUCTIONIN – esineiden Internet -ratkaisun (IoT) rakennuskohteille. Tietotekninen ratkaisu havainnollistaa asiakkaille kohteen toimintaa työntekijöiden, koneiden ja pintojen osalta pilvipohjaisella KomConnect-alustalla ja lisää kohteen turvallisuutta sekä tuottavuutta.

”SMARTCONSTRUCTION jatkaa Komatsun turvallisten ja huipputuottavien työkohteiden luomistyötä”, sanoi Chikashi Shike, Komatsun älyrakentamisen kehitysosaston johtaja. ”Yhteistyömme Trimblen kanssa on tärkeä askel tukiessamme asiakkaitamme, joilla on käytössä eri valmistajien laitteita, sekä pohjustaessamme rakennusurakoijien edellytyksiä tukea Japanin i-Construction-aloitetta.”

”Trimble on sitoutunut toimittamaan täyden rakennus-ekosysteemin kaikille asiakkaille. Uskomme, että optimiratkaisu on avoin ratkaisu, joka tukee kaikkien valmistajien koneita”, sanoi Bryn Fosburgh, Trimblen varapääjohtaja. ”Olemme innostuneita yhteistyöstä Komatsun kanssa parantaessamme ratkaisujemme yhteistoimintaa ja monen toimittajan kaluston tukea matkalla tulevaisuuden älykkääseen työkohteeseen.”

 

Tietoja Komatsu Ltd:stä

Komatsu Ltd. On johtava rakennus- ja kaivoslaitteiden, metsäkoneiden ja teollisuuden sekä yhteiskuntahuollon koneiden valmistaja. Pääkonttori on Tokiossa, Japanissa. Komatsu perustettiin vuonna 1921. Lisätietoja osoitteesta: www.komatsu.com.