Kristian Kiviniemi ajoi Pohjanmaa Rallissa podiumille

Perinteikäs Pohjanmaa Ralli on yksi Kristian Kiviniemen  suosikkikisoista, joten Skoda Fabia R5 -kuljettaja lähti päättäväisenä tavoittelemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta SM1-luokan kovasta kärkiryhmästä. Palkintopallille tähdännyt parkanolainen aloitti kisan hyvällä rytmillä  avauspäivän kolmella erikoiskokeella, joiden jälkeen hallussa oli kolmas sija, eron ollessa kärkeen 6,9 sekuntia.

Toisen kilpailupäivän Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen käynnistivät hieman nihkeästi, joten sijoitus putosi neljänneksi. – Rallin alku oli räväkkä ja siihen ajamiseen sai olla tyytyväinen. Sen jälkeen ei ollut riittävän rentoa menoa toisen päivän ekoilla pätkillä, Kiviniemi kertasi.

Kuuden erikoiskokeen jälkeen vietettiin huoltotaukoa, jolloin Skodan
alustan säätöjä muutettiin paremmin sopivaksi kuivuneelle kelille. – Loppupätkillä ajo lähtikin sujumaan taas hyvin. Viimeisellä EK:lla kanssa kilpailijan epäonnen avustamana noustiin kolmannelle sijalle (+42,2), joka oli meille tämän kauden toinen palkintosija. – Sijoitus ihan tyydyttää ja positiivinen mieli jäi kisasta. Pystyttiin
ajamaan hyvää vauhtia, vaikka ihan terävimpään kärkeen ei päästy. Ralli oli vedetty tosi nopeavauhtisille teille, joilla oli hienoa kilpailla, Kiviniemi summasi.

Ralli SM -kausi jatkuu kesätauon jälkeen Laitilassa 31. elokuuta.

Kristian Kiviniemi_Pohjanmaa Ralli

Kuva Jarno Saari

 

Neljänneksi ajanut Kiviniemi pettyi vauhtiinsa Riihimäellä

Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu ajettiin viikonvaihteessa  Riihimäen ympäristössä. Kristian Kiviniemi ei saanut itsestään parasta  irti, jonka lisäksi Skoda Fabian tekniikan kanssa oli pieniä ongelmia.

Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen sijoittuivat vaativilla teillä  vesisateessa ajetussa rallissa SM1-luokassa neljänneksi. Aikaero kärkeen  kasvoi yli kahteen minuuttiin. – Kisa alkoi liukastelulla parilla ekalla pätkällä, eikä ajaminen  lähtenyt lainkaan rennosti liikkeelle. Sitten havaitsin auton tehoihin
liittyviä ongelmia. Ensimmäisessä huollossa saatiin varmistus, että pop  off -venttiili oli viallinen, Kiviniemi selvitti.

Osa vaihdettiin huollossa, mutta harmillisesti sama ongelma jatkui  EK5:lla. Seuraavat pätkät Kiviniemi päätti vain ajaa varmasti läpi.  Toisessa huollossa vaihdettiin jälleen uusi venttiili ja muutama muu
osa, jonka jälkeen moottori toimi normaalisti. – Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään mahdollisuutta kohentaa  sijoitusta. Tosi karvas maku jäi kisasta. Keli oli haastava koko päivän,  eikä ajo sujunut. Ei todellakaan ollut sellainen kisa mitä odotettiin.  Nyt on kolme viikkoa aikaa tehdä hommia ja varmistaa, että tällaista  kisaa ei tule toista, Kiviniemi summasi.

Ralli SM -kausi jatkuu Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta Pohjanmaa-rallin merkeissä.

Kuva: Hannu Rainamo

kuva Hannu Rainamo

Kiviniemi joutui pettymään talvikauden päätteeksi

Taneli_Niinimaki_Photography-9500.jpg

Lauantaina ajettu Joensuun SM-Itäralli päätti talvikauden vaativissa olosuhteissa. Kristian Kiviniemi ei saanut onnistunutta päätöstä alkukaudelle Skoda Fabian ratissa, kun kilpailu päättyi keskeytykseen toisen erikoiskokeen jälkeen. Hyvä palkintotulos alla Joensuun osakilpailuun startannut Kiviniemi koki ralliautoilun raakuuden jo avauserikoiskokeella. Parkanolaisen matka jatkui vielä seuraavan erikoiskokeen ajan, kunnes auto oli pakko parkkeerata tien sivuun.

– Ykkösellä puolessa välissä jäi yksi jarrutus liian myöhään ja päädyttiin lumipenkkaan. Lapioitiin auto irti ja jatkettiin matkaa, mutta jäähdytin vaurioitui ja alkoi vuotaa, Kiviniemi harmitteli. – Vuoto oli sen verran pieni, että startattiin EK2:lle, mutta sen jälkeen siirtymällä jäähdytinnesteeksi kelpaavat tuotteet loppuivat, joten oli heitettävä pyyhe kehään. Nyt nollataan tämä tilanne ja aletaan keskittyä kesäkauteen.

– Kokonaisuutena kulunut talvikausi oli pettymys. Tiedossa oli, että talven kisat ovat itselle haastavia, mutta ne olivat vähän turhankin vaikeita. Positiivisia asioitakin löytyy: vauhdillisesti ollaan päästy ajoittain odotetulle tasolle, ja yhteispeli uuden kartanlukijan Enni Mälkösen kanssa toimii hyvin, summasi Kiviniemi.

Ralli SM -kauden ensimmäinen kesäkilpailu koittaa Riihimäellä 25. toukokuuta.

 

Kuva Taneli Niinimäki

 

Kristian Kiviniemi hamuaa kärkeen Joensuun Itärallissa

Talvikausi Ralli SM -sarjassa ajetaan päätökseen tulevana viikonloppuna, kun Suomen huippukuskit mittaavat paremmuuksiaan Joensuun ympäristön hienoilla teillä. Perinteikäs Itäralli on yksipäiväinen kilpailu, jossa ajetaan kuusi erikoiskoetta lauantain aikana.

Edellisessä osakilpailussa hienosti kolmanneksi sijoittunut Kristian Kiviniemi on jälleen valmiina kärkikamppailuun TGS Worldwide -tiimin Skoda Fabia R5 -autolla. – Tämän viikon alussa käytiin ajamassa pienet treenit ja kaikki toimi oikein hyvin. Mitään muutoksia ei lähdetty tässä kohdassa talvikautta tekemään. Ajettiin vaan ja kohennettiin tuntumaa autoon, Kiviniemi totesi. – Joensuun ralleissa on yleensä ollut todella huiput tiet. Viikonlopulle on luvattu vielä pakkaskeliä, joten hienoa on päättää talvikausi hyvissä talviolosuhteissa.

Kristian Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät liikkeelle samalla tatsilla, jolla edellisessä rallissa Kouvolassa ajoivat. – Varmasti tulee olemaan kova kilpailu, kun kuusi kuljettajaparia lähtee ajamaan voitosta. Palkintopallille on siis kovasti tunkua, Kiviniemi arveli. – Lähdetään heti alusta saakka ajamaan kovaa ja pidetään oma homma kasassa koko päivän. Uskon, että taistellaan taas kärkisijoista. Oma tekemisemme kun toimii, niin voidaan varmasti olla tyytyväisiä lopputulokseen, Enni Mälkönen ennakoi.

Kristian Kiviniemi_Skoda Fabia R5.jpg

kuva Jarno Saari

Kiviniemen tiimin yhteistyökumppaneiden esittelyssä on nyt Voitelukeskus, joka on voitelualan huippuosaaja ja edelläkävijä alansa kehityksessä. Voitelukeskuksen laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytyy kaikki, mitä huolto vaatii. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta auttaa asiakasta löytämään parhaat ratkaisut ja tuotteet asiakkaan kohteeseen. – Voitelukeskus ja Arto Tonttila ovat olleet vahvasti mukana tukemassa kilpauraani alusta lähtien ja heidän avulla ovat pyörät pyörineet, Kristian kertoi.

https://www.voitelukeskus.com

Kiviniemi nousi ensimmäistä kertaa podiumille SM1-luokassa

Viikonloppuna ajettu Kouvolan SM-ralli tarjosi Kristian Kiviniemelle nnistumisen ja epäonnistumisen tunteita. Positiivisia asioita oli Parkanon UA:n kuskin kilpailussa kuitenkin enemmän, joten lopputulos täytti tavoitteen SM1-luokan kolmannen sijan myötä.

Edellisillä kausilla tuotantoautojen luokassa palkintopallille useamman kerran ajanut Kiviniemi oli tähän mennessä sijoittunut parhaimmillaan neljänneksi Ralli SM -sarjan pääluokassa.

Tällä kertaa podiumille yltäminen oli työn ja tuskan takana Kiviniemelle ja kartanlukija Enni Mälköselle.
– Perjantaina meillä oli heikko startti kisaan, kun jäätiin aivan liikaa kärjestä. Ei tunnu pimeässä ajaminen oikein osuvan kohdalleen, Kiviniemi myönteli. – Toisena päivänä lauantaina lähdettiin uudella sykkeellä. Ensimmäinen lenkki meni hyvin, vaikka vähän olisi voinut saada nelos- ja vitospätkien ajasta nipistettyä pois.

Huoltotauon jälkeen Skoda Fabia R5 -kuljettaja hyökkäsi vielä enemmän. Tuloksena oli pohja-aika EK6:lle ja kolmanneksi ripein noteeraus EK7:lle. – Vikalla pätkällä oli loskaa tiellä niin paljon, että en pystynyt enää ajamaan kunnolla. Lopputulos on ihan ookoo, mutta paljon jäi hampaan koloon, kun eroa kärkeen kertyi 26,6 sekuntia. – Vauhti on jo melko hyvällä tasolla, kun vain saadaan kaikki pätkät tulemaan tasaisesti ja hyvällä rytmillä. Positiivisilla fiiliksillä voidaan tästä lähteä suuntaamaan seuraavaa kilpailua kohti, Kiviniemi päätti.

Talvikauden viimeinen osakilpailu, Itäralli, ajetaan Joensuussa 2. maaliskuuta.

 

Lisätietoja:
Jarno Saari
tiedottaja
0400 959 565Kristian Kiviniemi_kuva Jarno Saari.JPG

Kuva Jarno Saari

Kristian Kiviniemi tähtää kolmen kärkeen Kouvolassa

Ralli SM -sarjan kovatasoisessa SM1-luokassa riittää jälleen mielenkiintoa, kun kauden toinen osakilpailu kaasutellaan Kouvolan ympäristön vaativilla teillä tulevana viikonvaihteena. Kristian Kiviniemi kilpailee Skoda Fabia R5 -autolla ja lähtee päättäväisenä haastamaan sarjan kokeneita kärkikuljettajia.

TGS Worldwide -tiimin kanssa ennakkotestit viime viikonloppuna Mikkelissä ajanut Kiviniemi on valmiina haastaviinkin olosuhteisiin. – Meidän testeissä oli jo tosi haastavat olosuhteet. Aluksi ajettiin plussakelin sulattamassa loskassa. Se olikin hyvä, sillä Kouvolassa voi olla vastaavaa olosuhdetta tarjolla, Skoda-kuljettaja ennakoi. – Testipäivän aikana koitettiin monia eri asioita auton säädöissä, ja niistä jäi hyvä tunne itselle. Olen luottavainen, kun nyt päästään ajamaan paremmin itselle sopivalla autolla avauskilpailun lähtökohtiin verrattuna.

Tulevaan ralliin Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen lähtevät tavoittelemaan sijoitusta kärkikolmikkoon. – Toivottavasti keli olisi pakkasen puolella, mutta tuskinpa niin tulee käymään. Itse en ole Kouvolassa talvikisoja ajanut, mutta aina aiemmin siellä suunnalla tiet ovat olleet todella hienoja. – Tämä ralli on luonteeltaan aivan erilainen Tunturiin verrattuna ja moni asia on helpompaa, mutta vauhti pitää löytää heti ja virhemarginaalit ovat paljon pienempiä. Testien jälkeen uskon, että pystytään ajamaan hyvistä sijoituksista. Vielä kun flunssan saisi itseltä karkotettua, niin homma varmasti toimii, Kiviniemi jatkoi.

Kristian Kiviniemi ja Enni Mälkönen kilpailevat Kouvolassa numerolla 5. Perjantaina ajetaan kaksi erikoiskoetta ja lauantaina ohjelmassa on viisi pätkää.

Kuva Jarno Saari

Kristian Kiviniemi_kuva Jarno Saari.JPG

Kristian Kiviniemellä hankala ralliavaus Rovaniemellä

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Ralli avasi Ralli SM -kauden vaativissa olosuhteissa, kun pakkanen ja lumipöly lisäsivät haasteita.

Kärkikolmikkoa haastamaan lähtenyt Kristian Kiviniemi ei päässyt ajamaan puhdasta kilpailua, jonka myötä tuloksena oli SM1-luokan seitsemäs sija.

Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen käynnistivät rallin lupaavasti neljännellä sijalla. Kolmas erikoiskoe oli kaksikolle epäonninen, kun ongelmien vuoksi pätkällä tuhraantui aikaa yli kuusi minuuttia. – Kohtalaisen hyvän alun jälkeen tuli sitten lunta tupaan kolmospätkällä Kaihuavaarassa. Jarrutus jäi lumipölyssä liian myöhäiseksi ja käytiin penkassa. Keula hörppäsi, ilmanputsari täyttyi lumesta ja jouduimme pysähtymään, sijalle 22 pudonnut Kiviniemi harmitteli. – Sen jälkeen hajosi vielä lämmityslaite, joten loppukisan ajan oli aika hyytävän kylmä auton kabiinissa.

Skoda Fabia R5 -autolla kilpaileva Kiviniemi nousi tasaisesti tuloslistalla, mutta kilpailun edetessä aivan huippuaikoja ei taululle kirjattu. – Kilpailu tuntui tosi pitkältä ongelmien jälkeen. Meillä ei enää ollut varsinaista sekuntikamppailua, joten parasta hyökkäystä eikä ajorytmiä löytynyt, Kiviniemi myönsi.

Maalissa 10 erikoiskokeen jälkeen Kiviniemen autokunta kuittasi SM1-luokan seitsemännen sijan. Ralli SM -kausi jatkuu Kouvolassa 15.-16. helmikuuta.

Kristian Kiviniemi_Arctic 2019