Mikä tuo maanrakentajat Tuuriin?


Tuuri on alle 1000 asukkaan taajama Alavudella. Siellä sijaitsee kaikkien tuntema Keskisen kyläkauppa, jonka liikevaihto on yli 100 miljoonaa euroa. Tuurissa sijaitsee myöskin Latenkone Oy, joka myy valtakunnallisesti maanrakennuskoneiden lisälaitteita. Lasse Saarenpää (Late) aloitti konekaupan mopoilla harrastuksena vuonna 1994. Ensimmäisen firman nimi oli T:mi Laten Mopo, Lasse oli tuolloin 14-vuotias ja asui Soinissa. Mopot muuttuivat vähitellen moottoripyöriksi ja pienkoneiksi. Lasse Saarenpää suoritti konekaupan ohessa koulut aina Otaniemeen asti. Päätoiminen yrittäminen alkoi vuonna 2008. Tuuriin tultiin keskisen kyläkaupan imussa ja ensimmäiset toimitilat tehtiin omakotitalon yhteyteen. Ensimmäinen maahantuotu kone oli Catin kurottaja, jota kunnostettiin vuosi, jotta se saatiin myyntikuntoon. Latenkone Oy perustettiin 2009 ja ensimmäinen palkattu korjaamotyöntekijä tuli seuraavana vuonna. Tuurin keskustaan rakennettiin uudet toimitilat vuonna 2011 ja niitä on myöhemmin laajennettu.


Lue lisää Hankintavinkeistä!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑