Isojoen Konehalli Oy saa uuden omistajan

Teknisen tukku- ja vähittäiskaupan kokenut toimija Grafton Group plc tukemaan kasvutarinan jatkoa 

Valtakunnallisen IKH-ketjun kivijalkana toimiva maahantuontiyritys Isojoen Konehalli Oy Kauhajoella sekä Jokapaikka Oy Työkalu ja Varaosa -tytäryhtiöineen (IKH-myymälät Vantaa, Espoo, Konala, Tampere, Pori, Lappeenranta, Kuopio, Oulu ja Jyväskylä) ovat vaihtaneet omistajaa. Yhtiöiden osakekannat on myyty 21.6.2021 allekirjoitetulla kauppasopimuksella irlantilaiselle teknisen alan tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittavalle Grafton Group plc:lle. 

Sopimus syntyi erittäin huolellisen suunnittelun ja pitkän neuvotteluprosessin tuloksena, jossa tärkeimpinä kriteereinä olivat toimintojen, henkilöstön ja yhteistyökumppanuuksien säilyminen ennallaan. Grafton-konserniin eri maissa kuuluvat yritykset toimivat hyvin itsenäisesti, hyödyntäen toistensa kokemusta ja synergiaa yli rajojen. Myös IKH:n ja Graftonin arvomaailmat kohtasivat: innovatiivisuus, kasvuhakuisuus, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus ovat molempien yhtiöiden toiminnan kulmakiviä. 

Perheyhtiötä vuosikymmeniä menestyksellä luotsannut Ilkka Alakortes siirtyy viettämään ansaittuja vapaita toimien tarvittaessa konsultoivassa roolissa. ”Yhtiön toiminta on kasvanut siihen mittakaavaan, että se tarvitsee leveät hartiat yhtiön toiminnan jatkuvuuden, kasvun ja kehittymisen turvaamiseksi. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Graftonin kaltaisen toimijan viemään yritystä eteenpäin yhdessä nykyisen johdon ja henkilökunnan kanssa.” Alakortes kertoo. 

Grafton Group plc:n toimitusjohtaja Gavin Slark kommentoi kauppaa: ”Ostamalla IKH:n Grafton vahvistaa asemiaan Euroopassa kansainvälistymiseen tähtäävän kehitysstrategiansa mukaisesti. IKH:n laadukas toimintatapa, vahva markkina-asema ja kokenut johto luovat Graftonille uuden kasvualustan Pohjoismaiden markkinoilla.” 

Isojoen Konehalli Oy:n toimitusjohtajaksi on nimitetty aiemmin varatoimitusjohtajana toiminut Matti Vainionpää ja vastuuhenkilöt jatkavat aiemmissa rooleissaan. Yritysten toiminta jatkuu entisellään sekä Kauhajoella että Työkalu ja Varaosa-myymälöissä nykyisillä paikkakunnilla. 

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑