Uusi toimintamalli: SR-O Technology – Suomen Rakennuskone tasoittaa koneyrittäjän tietä

Huhtikuun puolivälissä julkaistu tieto Suomen Rakennuskoneen uuden toimintamallin käyttöönotosta avaa uutta näkökulmaa koneurakoinnin tulevaisuuden kehityskulkuihin. Huhtikuun alussa Business Development Directoriksi nimitetty Joni Niskala avaa osaston tehtäviä selkokielisesti, vaikka toiminnan kuvauksessa esiintyvä sana strategia vie ajatukset helposti konemaailmasta käsitteiden maailmaan.

– Meidän tehtävämme on analysoida asiakkaan tulevaisuuden tavoitteita, eli olemme strateginen kumppani enemmän asiakkaallemme kuin yhtiön sisällä. Kun asiakkaamme pyrkii kohti  tulevaisuudessa odottavia haasteita, SR-O Technology on suureksi avuksi. Me siis kirkastamme sitä visiota, johon asiakkaamme ei ehkä ole voinut riittävästi paneutua. SR-O Technology ei siis myy vain koneita, vaan kertoo sen, miltä asiakkaan suunnitelmat näyttävät tulevaisuutta vasten tarkasteltuna. Tarkastelemme vanhaa, luomme uutta ja kehitämme asiakkaan prosesseja tulevaa kohti.

Missä yritykseni on vuonna 2025?

Tulevaisuuden kehityskulku voi vaikuttaa maanrakennusurakoitsijaan rajustikin. Esimerkiksi jos muutaman vuoden jälkeen on yhtäkkiä pakko vaihtaa koko konekalusto toisentyyppiseen. Tällainen tilanne saattaa olla jo ajoissa nähtävissä, mikäli pohdintaan saa ulkopuolista tietoa ja näkökulmaa. Strategia tasoittaa yllätyksiä.

Tuomme tulevaisuutta lähemmäksi

SR-O Technology tarjoaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja projektien ja laitteiden elinkaarelle, ja yhdessä asiakkaan kanssa kehittää tuottavaa ja turvallista työympäristöä. Olipa kyse sitten työmaan hallintaan tai automaatioratkaisuihin liittyvistä tarpeesta, SR-O Technology on tukena.

– Meidän liiketoimintamme on ratkaisukeskeistä, ei tuotekeskeistä. Strateginen linjaus kiteytyy myös siihen että ratkaisuja tarjoamme myös muihin konemerkkeihin, ei vain Komatsuun. Erilaiset teknologiainnovaatiot tuottavat asiakkaalle vertaansa vailla olevia tuottavuuden lisäyksiä. Erityisesti digitaalisessa muutoksessa pysyminen tulee tuottamaan ongelmia monelle yrittäjälle. Siinäkin me autamme.

Esimerkkinä etäohjattu Komatsu

Etäohjaus on yksi työmaille tulossa olevista teknologioista. Ei kaukana tulevaisuudessa, eikä aivan huomenna, mutta yllättävän lähellä. Ensimmäisiä etäohjattujen Komatsujen toimituksia on jo keskusteluissa. Tuon koneen mukana tulee paitsi uutta teknologiaa, myös aivan uusi tapa tehdä työtä. Etäohjausratkaisuja on tarjolla sekä kaivoksiin, että maanrakennuspuolelle konetyypistä ja -merkistä riippumatta.

Myös maanalaiseen louhitaan tullaan tarjoamaan ratkaisuja. Se on uusi alue Suomen Rakennuskoneelle, mutta jo olemassa olevaa tekniikkaa Komatsulle.

Kuukauden mittainen, toimialalle suunnattu SR-O Technologyn virtuaalinen, kuusiosainen webinaarisarja käynnistyy 22.4.2021.

Kuva: Jukka Lähtevänoja / Suomen Rakennuskone

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑