Kiviniemelle hyvät pisteet kauden avauksesta Rovaniemeltä

Kristian Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen ajoivat viikonloppuna järjestetyssä Arctic Lapland rallissa SM2-luokan toiselle sijalle Mitsubishi Lancer Evolution X:llä. SM-luokkien kokonaiskilpailussa kuljettajapari ylsi kahdeksannelle sijalle. Vuoden kilpailutauko SM-sarjasta näkyi rutiinin uupumisena, mutta lopputulokseen Kiviniemi kertoo olevansa tyytyväinen.

”Itse olen tulokseen ihan kohtuu tyytyväinen, vaikka lopun ongelmien jälkeen harmittaakin, ettei päästy ajamaan kisaa kunnolla maaliin saakka. Joka tapauksessa hyvä viikonloppu ja tästä on hyvä jatkaa. Kilpailurutiini puuttui hiukan aluksi, mutta pitkä kilpailu näin kauden alkuun oli hyvä, niin pääsi kunnolla rytmiin ja löysi lisää luottamusta omaan tekemiseen.”

Perjantaina kilpailussa ajettiin vain kolme erikoiskoetta, sillä koronapandemian vuoksi kilpailun yleisöerikoiskokeet jouduttiin perumaan. Kiviniemen tavoitteena oli saada perjantaista ehjä päivä ja luoda hyvät lähtökohdat lauantaille ilman isoja riskejä. Päivän saldona oli yhden erikoiskokeen pohja-aika ja yötauolle Kiviniemi lähti luokan toisena, noin kymmenen sekuntia perässä luokkaa johtavaa Jaro Kinnusta. 

Lauantaina kilpailussa ajettiin loput neljä erikoiskoetta. Päivän kaksi ensimmäistä erikoiskoetta sujuivat ongelmitta: toiselle Kiviniemi tykitti pohja-ajan ja lähtiessä kilpailun kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ero kärkeen oli 11,3 sekuntia. Sitten alkoi tapahtua. Kilpailun toisiksi viimeisellä erikoiskokeella Sarriojärvellä haasteeksi muodostui penkassa käyneen kanssakilpailijan nostattama lumipöly, joka vei mahdollisuuden voittotaistelun osalta. Ongelmat jatkuivat myös viimeisellä erikoiskokeella Ristilammella moottorin ylikuumentumisen seurauksena. 

”Sarriojärvellä viimeisen kymmenen kilometrin aikana oli paljon lumipölyä ja tämän takia ei pystynyt ajamaan kovaa. Saatiin edellä menevään näköyhteys, mutta oltiin siinä kohtaa jo nii lähellä maalia, ettei ohitus olisi enää auttanut mitään. Lopullinen niitti tuli viimeisellä erikoiskokeella, kun hälytysvalot moottorin ylikuumentumisen seurauksena alkoi palaa. Täytyy tutkia asiaa, mutta pääasia, että päästiin maaliin hyvien pisteiden kanssa.”

SM2-luokan tulokset ja pistetilanne kauden avauskilpailun jälkeen: 

1.      Jaro Kinnunen                       1:51:50,9            34,0p.

2.      Kristian Kiviniemi             +1:04,1              25,0p.

3.      Ville Hautamäki                    +2:52,0               20,0p

4.      Janne Eronen                        +7:18,2               16,0p.

5.      Juha Pasanen                        +8:57,1               13,0p.


Rallin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa 5.-6.2.2021.

Kuva: Taneli Niinimäki

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑