Maakaapelointia helpottaa teräsranne

Närpiöläinen Wideroos Infra AB Oy urakoi Vaasan seudulla päätyönään maakaapelointi. – Teemme toki kaikkia maanrakennustöitä ja alitustekniikka on myös hallussa. Pääosassa on kuitenkin viime vuosina ollut maakaapelointi, kertoo Patrik Wideroos.

Kaapelityö on kaivuuta, kaapelin vetoa, kelojen käsittelyä, suojahiekkaa, täyttöä ja yleensä vielä ahtaissa tiloissa. – Kyllähän nuo hommat vaikeiksi menisivät jos ei olisi tiltrotaattoria. Steelwrist mahtuu hyvin kapeaan kaivantoon ja työlaite pyörii tarkasti. Erilaiset kauhat ja pihdit ovat pääosissa. Erityistä kiitosta saa Steelwristin Xcontrol-ohjausjärjestelmä. – Siinä on hyvä ajotuntuma ja se on helppo käytää. Pyöräalustaisellakin ajo on helppoa ja näkyväisyys paranee, kun rattia ei tarvita. Pyöräohjaus pysyy aktiivisena myös sammutuksen jälkeen liikkeelle lähdettäessä.

Volvoonhan sen saa tehdasasenteisena, luettelee Patrik Wideroos.

Wideroosin pyöräalustaiset koneet on varusteltu myös peräkärryillä. Tälläkin käymällämme Sundomin kaapelityömaalla yhdistelmä osoitti tehokkuutensa. Suojahiekka kulki kärryssä koneen perässä, josta se oli Steelwristin pyörittäjän avulla helppo sirotella kaivantoon. Toisessa pisteessä kaivannosta löytyneet kivet poimittiin kärrylle ja kuljetettiin pois. – Meillä on nuori, osaava ja innovatiivinen henkilökunta, joka osaa miettiä ja kehittää työmenetelmiä. Laadukas ja siisti lopputulos on pitänyt meidät näissä töissä, kertoo Patrik Wideroos. Yrityksen palveluksessa on 15 ammattilaista, joiden apuna on kahdeksan monipuolisesti varusteltua kaivukonetta, kaksi kuorma-autoa ja pari traktoria. Kauhoille yhtenäistettiin samanlaiset S-tyyppiset pikakiinniikkeet. – Kyllä sen ensin vähän kirpaisi, mutta varsin nopeasti saavutetut edut kuittasivat kustannukset. Konekalusto pidetään tuoreena ja siistinä. – Kyllähän se on näkyvä ja positiivinen käyntikortti, minkä puhdas konekalusto antaa, kun toimimme täällä asutuksen keskellä. Talviaikana töitä täydentävät sähkölinjojen purkamiset. Meillä on ollut hyvin töitä ja oman porukan lisäksi olemme pystyneet työllistämään myös aliurakoitisijoita. Wideroosin perheestä yrityksessä mukana ovat Patrikin veli Marcus ja yhtiön perustaja, poikien isä Ben. Yhtiö  on toiminut vuodesta 1986.

Mustan pyörittäjän puolesta Wideroosin käytössä puhuu myös takuuasioiden nopeutuminen ja helpottuminen, kun tapaukset käsitellään Suomessa. Samoin laaja, maan kattava 20 koulutetun huoltokumppanin verkosto tuo turvaa toimivalle työskentelylle.

Jarmo Syvänen

– Osaava, innovatiivinen ja nuorekas henkilökuntamme sekä tehokas konekalusto pitää meidät näissä kaapelointitöissä kiinni, kertoo närpiöläisen Wideroos Infra Ab Oy:n Patrik Wideroos.
Wideroos Infran kaikki kaivukoneet on varustettu kauhanpyörittäjillä ja  Suomessa yli 90 prosentissa  myytävistä 3–30 tonnin kaivukoneissa on tiltrotaattori.
Steewristin pyörittäjän lisäksi pihdit ovat aivan ehdoton lisävaruste tehokkaaseen työskentelyyn kaapelityömaalla.
Perässä kulkevasta kärrystä suojahiekat on kätevä sirotella Steelwristin pyörittäjän avustamana kaivantoon.

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑