Neljänneksi ajanut Kiviniemi pettyi vauhtiinsa Riihimäellä

Kesäkauden ensimmäinen SM-osakilpailu ajettiin viikonvaihteessa  Riihimäen ympäristössä. Kristian Kiviniemi ei saanut itsestään parasta  irti, jonka lisäksi Skoda Fabian tekniikan kanssa oli pieniä ongelmia.

Kiviniemi ja kartanlukija Enni Mälkönen sijoittuivat vaativilla teillä  vesisateessa ajetussa rallissa SM1-luokassa neljänneksi. Aikaero kärkeen  kasvoi yli kahteen minuuttiin. – Kisa alkoi liukastelulla parilla ekalla pätkällä, eikä ajaminen  lähtenyt lainkaan rennosti liikkeelle. Sitten havaitsin auton tehoihin
liittyviä ongelmia. Ensimmäisessä huollossa saatiin varmistus, että pop  off -venttiili oli viallinen, Kiviniemi selvitti.

Osa vaihdettiin huollossa, mutta harmillisesti sama ongelma jatkui  EK5:lla. Seuraavat pätkät Kiviniemi päätti vain ajaa varmasti läpi.  Toisessa huollossa vaihdettiin jälleen uusi venttiili ja muutama muu
osa, jonka jälkeen moottori toimi normaalisti. – Siinä vaiheessa ei ollut enää mitään mahdollisuutta kohentaa  sijoitusta. Tosi karvas maku jäi kisasta. Keli oli haastava koko päivän,  eikä ajo sujunut. Ei todellakaan ollut sellainen kisa mitä odotettiin.  Nyt on kolme viikkoa aikaa tehdä hommia ja varmistaa, että tällaista  kisaa ei tule toista, Kiviniemi summasi.

Ralli SM -kausi jatkuu Seinäjoella 14.-15. kesäkuuta Pohjanmaa-rallin merkeissä.

Kuva: Hannu Rainamo

kuva Hannu Rainamo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s