Transmodi-kiinnitysjärjestelmä nyt valmiina tuotepakettina

|  TJM-Transmodi Oy  |

Mäntyharjulla ja Mikkelissä toimiva TJM-Transmodi Oy panostaa Timo Suutarisen kehittämän kuormatilan kiinnitysjärjestelmän markkinointiin.  Transmodi-kiinnitysjärjestelmän avulla kuorma-auton runkoon voidaan nopeasti vaihtaa eri kuljetusratkaisuja ja auto toimii sen jälkeen kysynnän mukaan joko sora-autona, puutavara-autona, betoniautona, kappaletavaran ajossa tai lavettina. Järjestelmä soveltuu kaikkiin automerkkeihin ja siitä on tarjolla useita versioita jousitusratkaisun ja hydrauliikan mukaan.

Suutarisen kehittämä järjestelmä on syntynyt 67-vuotiaan perheyrityksen omien kiviaines- ja betoniyritysten tarpeisiin ja ensimmäiset laitteet ovat olleet Suutarinen Yhtiöiden autoissa käytössä menestyksellisesti jo kymmenen vuoden ajan.  Timo Suutarisen ideat toteutti aluksi ”Otavan seppä” Jarmo Hyvärinen ja tällä hetkellä tuotannosta vastaa Hyvärisen yritystoimintaa jatkava tilauskonepaja Otapro Oy Mikkelissä.  Transmodi-järjestelmässä auton runkoon asennetaan neljä tai viisi lukkoelementtiä sekä tarvittaessa nostosylinterit, joilla lava nostettaan vaihtotilanteessa jalkojen varaan.  Lisäksi paketissa on mukana vastinlevy rungon etupäähän sekä lavan runkoon kiinnitettävät holkit lukkosylintereitä varten.  Jos autossa ei ole hydrauliikkaa, tarvittava paine tuotetaan järjestelmään lisättävällä koneikolla.

Suutarisen omassa käytössä olevat järjestelmät ovat ns. raskasta versiota ja niitä käytetään yrityksen sora-, betoni- ja elementtiautoissa.  Timo Suutarisen mukaan hänen yrityksessään kuljettajat ovat erittäin tyytyväisiä Transmodi-järjestelmän toimintaan jokapäiväisessä työssään.  – Lavan vaihto onnistuu alle kymmenessä minuutissa, sanoo Suutarinen.  Meillä on 10 vuotta ajossa ollut auto, missä yksikään lukkosylinterin tapeista ei ole löysä.  Tosin nämä kartionmuotoiset tapit olemme nyt vaihtaneet ruostumattomaan materiaalin, koska totesimme pitkään kiinni olleen lukon jumittavan ruostumisen takia, kertoo Timo Suutarinen.

Kevyempi ja puhtaampi järjestelmä

Timo Suutarisen mukaan Transmodi-kiinnitysjärjestelmän etuja ovat keveys ja rungon säilyminen puhtaana, sillä pystysuunnassa tapahtuvan vaihdon ansiosta auton runkoa ei tarvitse rasvata.  – Kytkentätyö on myös turvallista, koska lavarakenteiden väliin tai alle ei tarvitse mennä, toteaa Suutarinen.  Ja koska Transmodin paino on vain 10 prosenttia perinteisestä järjestelmästä – noin 250 – 300 kiloa – niin tämä merkitsee esimerkiksi 18 tonnin autossa saman 10 % verran lisää hyötykuormaa.  Myös järjestelmän pienempi tilantarve, lähinnä mataluus, tuo suuremman kuormatilavuuden.  Olemme todenneet, että meidän käytössämme eri kuormatilojen vaihtomahdollisuus ja edellä mainitut tekniset edut ovat tehostaneet toimintaamme noin 20 prosentin verran, kertoo toimitusjohtaja Suutarinen.

Markkinoissaan TJM-Transmodi Oy tuo esille kiinnitysjärjestelmän etuja ja lisäksi Timo Suutarisella on ideoita asiakkaiden hyväksi yhden autorungon käytössä.  – Mielestäni esimerkiksi metsäteollisuuden ajoissa voisi tätä hyödyntää niin, että koko ajan liikkuva siirtoauto ottaa täyden pöllikuorman tien varresta ja jättää tyhjän lavan nosturiauton täytettäväksi samaan paikkaan, ajattelee Suutarinen.  Ja talvella haketta ajavan auton voisi kesäksi varustaa soran tai asfaltin ajoon.  Euroopassa on kiinnostusta Transmodiin myös kevyempien autojen päälle ja siellä suurien kaupunkien ahtaudessa alusta-auto voisi liikkua koko ajan käyttäen eri kuormatiloja tilanteen ja tarpeen mukaan.

Suutarisen mukaan tähän asti Transmodi-kiinnitysjärjestelmän auton runkoon tulevat osat on hitsattu, mutta nyt on kehitetty myös pulttikiinnitteinen vaihtoehto niille asiakkaille, jotka haluavat mahdollisesti vaihtaa laitteen eri autoihin.  – Laitteisto on joka tapauksessa pitkäaikainen investointi ja siten tämä vaihtoehto on varteenotettava.  Olemme tähän mennessä toimittaneet laitteita erityisesti meidän yrityksemme kaltaiseen käyttöön soran ja betonin ajoon ja myös Norjaan on mennyt yksi Transmodi juuri tähän tarkoitukseen, kertoo Suutarinen.

Transmodi-kiinnitysjärjestelmä toimitetaan pakettina, jonka sisältö riippuu siitä, onko autossa ilma- tai lehtijousitus ja onko se varustettu hydrauliikalla.  Laitteisto toimitetaan joko valitussa kokoonpanossa suoraan asiakkaalle asennettavaksi tai asennustyö voidaan edelleen suorittaa myös Mikkelissä.

Lisää luettavaa uusimmassa lehdessämme, klikkaa sivuille!

Kommentointi on suljettu.

Create a website or blog at WordPress.com

Ylös ↑