Kiviniemi mukaan rallin SM-sarjaan

Kristian Kiviniemi lähtee kilpailemaan rallin SM-sarjaan kaudella 2019 Skoda Fabia R5 autolla. Kalusto tulee Toni Gardemeisterin tiimiltä TGS Worldwidelta. Kauden aikana kilpaillaan kaikkiaan seitsemän osakilpailua, joista ensimmäinen Arctic Lapland ralli ajetaan tammikuun 24-26. Rovaniemellä.

kristian_kiviniemi

– Loistava fiilis ensi vuodesta! Tilanne alkaa näyttämään hyvältä ja todella innoissani odotan, että päästään aloittamaan kauden testit ja valmistautuminen ”Tunturiralliin”. Sain hyvän luoton huippu kalustoon ja tiimiin kuluneen vuoden aikana ajetuissa kilpailuissa ja niiden pohjalta on luottavainen olo lähteä ensi kauteen. Paljon on tehty töitä tämän toteutumiseksi, mutta paljon on vieläkin tehtävää.

Suurimmat muutokset aiempiin vuosiin ovat ammattilaistiimin kalustolla ajaminen ja kartanlukijan vaihtuminen. Kartanlukijaksi ensi kaudelle vaihtuu Enni Mälkönen. Ennillä on monen vuoden kokemus rallin SM-sarjasta ja vuosilta on tarttunut matkaan SM-mitalleja.

– Paljon on asioita muuttunut ensi vuodelle, mutta itsellä on luotto, että nyt kasassa on vahva paketti, jolla pystytään kilpailemaan rallien voitoista. Ennin kanssa kävimme syksyllä ajamassa testiä ja hoitamassa etuauto tehtäviä Nivalan harrasterallissa. Kyllä heti ensi metreistä lähtien huomasi, että hänellä on ammattimainen ote kartturin tehtävissä ja yhteispeli lähti sujumaan hyvin.

Skoda Fabia R5 on nelivetoinen kilpa-auto, joka on tehtaan valmistama. Skoda on huippuauto niin maailmalla WRC 2-luokassa kuin Suomessa SM 1-luokassa. Vuonna 2018 SM-sarjan kuskien ja tiimien mestaruudet ajettiin TGS:än kalustolla.

– Viime vuonna ajetuissa SM-ralleissa pääsimme hyvään vauhtiin Skodalla ja uskon vauhdin parantuvan vielä, kun pääsemme ajamaan lisää testiä ja täyden SM-sarjan ensi vuonna. Sarjan taso on erittäin kova ja nopeita kuljettajia on paljon. Kaikissa kilpailuissa pitää pystyä tekemään maksimi suoritus, jos kauden päätteeksi haluaa olla mitalisijoilla. Varmasti tulee hienoja ja tiukkoja kilpailuja pitkän kauden aikana.

Kiviniemi on kiertänyt SM-sarjan 2014-2017, joilta parhaana saavutuksena voi pitää 2015 vuoden SM-pronssia SM-2 luokassa. 2018 vuosi oli välivuosi SM-sarjasta ja nyt on virtaa lähteä kilpailemaan koko vuosi huippukalustolla.

– Ensi vuosi on todella hieno mahdollisuus ja siitä iso kiitos jo tässä vaiheessa kuuluu yhteistyökumppaneille. On ollut hienoa, että olemme saaneet yhteistyökumppanit kanssamme tavoittelemaan Suomen mestaruutta ensi vuonna.